Στη Μποέμισσα (για τον Περικλή)

Σύντομο απόσμασμα για τον Περικλή - τιμής ένεκεν στις τεκίλες (σαλούδ), τις κοινωνικές αναλύσεις τα βράδια των Εξαρχείων και την ξεκούραστη φιλία παρόλες τις αποστάσεις.

Μια φορά πήγε μαζί τους και βαρέθηκε το αστείρευτο κέφι τους. Μπουτάκια να ασφυκτιούν μέσα σε μαύρα λεπτά καλσόν, φορέματα κοντά με ντεκολτέ βαθύ, ή τζην και πουκάμισο για τις πιο επαναστάτριες. Οι αντίστοιχες αντιθέσεις μεταξύ γραβάτας και παλιάς ξεχειλωμένης μπλούζας στους άντρες. Τσιγάρα το ένα μετά το άλλο. Αλκοόλ να ρέει – “γεια μας”.

 

Τις βαρέθηκε τις κοπέλες στη Μποέμισσα. Βαρέθηκε τους δήθεν διανοούμενους γκόμενους τους που τραγουδούσαν τη “Δραπετσώνα” λες και ξέραν τί σημαίνει φτώχια και σπίτια ετοιμόρροπα. Τον τρόπο που ξελαρυγγιάζονταν παθιασμένα με στίχους για ναρκωτικά και μαχαιρώματα – και καλά πονεμένοι, και καλά γνώστες, και καλά της ποιότητας. Και τον τρόπο που μετά κουνούσαν τα κορμάκια τους προκλητικά στο “Άναψε το τσιγάρο” για να καβλώσουν τους δήθεν γκόμενους τους, εκκολαπτώμενους διευθυντές τραπέζης και εργολάβους οικοδομών.

Σχόλια εμψύχωσης (όπως) πάντα ευπρόσδεκτα.

——————-
Δες την ανάρτηση με τις εξηγήσεις αν μπλέχτηκες.
Δες όλα τα αποσπάσματα από Τα Πρωινά Μετά.

Κάνε μου την τιμή στη σελίδα του Τα Πρωινά Μετά στο facebook

One thought on “Στη Μποέμισσα (για τον Περικλή)

Leave a Reply