Απόσπασμα: 10.188 λέξεις

Συνέχεια.

Περιπλανήθηκαν στο αχανές πλοίο, ήπιαν καφέ και κάναν σχέδια για την Κρήτη κάπως διστακτικά. Η Ελένη είχε να πάει από παιδί κι όλοι οι άλλοι δεν είχαν πάει ποτέ. Ήταν ένα ταξίδι κανονισμένο ως σημείο αναφοράς, το τελευταίο καλοκαίρι πριν ξεκινήσει η ζωή τους μετά το σχολείο, έτσι το είχαν στο μυαλό τους, ένα καλοκαίρι ακόμα μόνο δικό τους.

(…)

Ήταν η Κρήτη γύρω τους ήσυχη, το Ηράκλειο κοιμισμένο πέρα από το λιμάνι, με μια ζέστη που έσφιγγε την αναπνοή τους. Περνούσε το νησί από τα παράθυρα σε τόνους γαλάζιους και γκρίζους – ακόμα και τα χωράφια και τα βουνά, έπαιρνε την ήρεμη και βαθιά ανάσα του ύπνου ο τόπος γύρω τους. Στα αυτιά τους έπεσε ο βελούδινος βόμβος ενός τοπίου σε νηνεμία και κάθισαν ήσυχοι να παρακολουθούν την πλάση. Ο Ηλίας μέσα στο αυτοκίνητο κοιμήθηκε επιτέλους στηριγμένος στον ώμο της Ελένης και έλυσε το μαγικό όταν ακούστηκε να ροχαλίζει κι οι άλλοι ξέσπασαν στα ασυγκράτητα γέλια της εξάντλησης.

(…)

Μια μικρή πλάνη του συστήματος… καθώς το νησί γύρισε πλευρό για να κοιμηθεί το τελευταίο όνειρο του ξημερώματος και περίμενε τους τέσσερις που ήταν στο κατώφλι της ενηλικίωσης, με την ορμή της εφηβείας να τους κυνηγάει κατά πόδας.

Σχόλια εμψύχωσης (όπως) πάντα ευπρόσδεκτα.

——————-
Δες την ανάρτηση με τις εξηγήσεις αν μπλέχτηκες.
Δες όλα τα αποσπάσματα από Τα Πρωινά Μετά.

Κάνε μου την τιμή στη σελίδα του Τα Πρωινά Μετά στο facebook

2 thoughts on “Απόσπασμα: 10.188 λέξεις

  1. Τα πρωινά μετά πηγαίνουν μια χαρά, τα πρωινά της Δευτέρας είναι δύσκολα ;)

    Σοφία, το 20% τελείωσε συνέχισε έτσι

Leave a Reply