Απόσπασμα: 13.735 λέξεις

Συνέχεια.

Καθισμένες στην εκκλησία στο πεζουλάκι, με τα πόδια να αιωρούνται στο κενό της έλεγε την ιστορία του Δία που μαγεμένος από την Κρήτη πάντα γύριζε εκεί.
- Και πού τον έκρυψαν το Δία όταν ήταν μωρό μαμά;
- Ε εκεί πέρα, βλέπεις;
και της έδειχνε το μελαχρινό χέρι με τα λεπτά δάχτυλα πέρα προς το Λασίθι και φανταζόταν η Ελένη μια σπηλιά μυστηριακή και ζεστή και φιλόξενη που πήρε ένα παιδί και το μεγάλωσε στην ασφάλεια και το απαλό φως που έχουν τα μέρη κάτω από τη γη.

(…)

… ο Σήφης εμφανίστηκε κεφάτος να πάρει την Ελένη να πάνε για φαγητό στη Μίλατο. Τους χαιρέτησε χαμογελαστός και κράτησε την πόρτα της αυλής ανοιχτή για να περάσει η Ελένη φεύγοντας. Φάγανε ψάρι και της είπε για το Πολυτεχνείο και τα Χανιά και τη ζωή του εκεί. Η Ελένη έμεινε με την εντύπωση ενός άντρα με σκέψη καθαρή και ευθεία σαν τόξο. Περάσανε τρεις – τέσσερις μέρες μαζί στην παραλία, σε κάποιο καφενείο σε ένα χωριό απομακρυσμένο, σε μικρά μπαρ του Ηρακλείου που ο Σήφης χαιρετούσε γνωστούς και φίλους και σύστηνε την Ελένη με ένα χέρι στον ώμο της ή στη μέση της αφημένο. Της θύμισε λέξεις κρητικές ψιθυριστά και γελαστά, χάιδεψε το λαιμό της με τρυφερά δάχτυλα. Μα η Ελένη είχε ανοιχτούς λογαριασμούς αλλού και κάπως έβλεπε τους δυο τους σαν από απόσταση.

(…)

Ο Κώστας την περίμενε ακουμπισμένος στην κάσα της πόρτας όταν βγήκε από το μπάνιο τυλιγμένη στην πετσέτα.
- Δεν πήγες για μπάνιο εσύ;
Έτριψε το πρόσωπο του – αξύριστος κάποιες μέρες, τα μάτια του κόκκινα.
- Ντύσου. και το είπε με έναν τρόπο που δε σήκωνε αντίρρηση – κάτι το σκληρό και επιτακτικό στη φωνή του, ίσως και κάτι λίγο απελπισμένο κρυμμένο στους βαρύς τόνους.
- Κώστα…
- Ντύσου. Και βάλε αθλητικά. Θα πάμε στο Γιούχτα. Κατέβηκε το σκαλί της πόρτας της και έκλεισε την πόρτα κοιτώντας τη στα μάτια.

Σχόλια εμψύχωσης (όπως) πάντα ευπρόσδεκτα.

——————-
Δες την ανάρτηση με τις εξηγήσεις αν μπλέχτηκες.
Δες όλα τα αποσπάσματα από Τα Πρωινά Μετά.

Κάνε μου την τιμή στη σελίδα του Τα Πρωινά Μετά στο facebook

7 thoughts on “Απόσπασμα: 13.735 λέξεις

  1. congrats και συνέχισε – είμαστε κοντά σου (πως σου φαίνονται αυτά για λόγια εμψύχωσης;) τα εννοώ…

  2. Έπεσε δουλειά στα Λονδίνα ή υπάρχει έλλειψη έμπνευσης? Αν και νομίζω ότι συνεχίζεις να γράφεις απλά θέλεις να μας κρατάς σε αγωνία :)

  3. Έπεσε δουλειά στα Λονδίνα ή υπάρχει έλλειψη έμπνευσης? Αν και νομίζω ότι συνεχίζεις να γράφεις απλά θέλεις να μας κρατάς σε αγωνία :)

  4. έπεσε δουλειά στα Λονδίνα ή υπάρχει έλλειψη έμπνευσης (που δεν το νομίζω)

    πιστεύω ότι συνεχίζεις να γράφεις απλά δεν το δημοσιεύεις για να κρατάς σε αγωνία το κοινό :)

Leave a Reply