Απόσπασμα: 20.575 λέξεις

Συνέχεια.

Ήταν τόση η ζέστη που ούτε για τάβλι δεν ήταν η κατάσταση. Μείνανε να συζητάνε κοινοτυπίες και φιλήθηκαν στα μάγουλα πριν ο Ηλίας πάει να δει “κάτι φίλους” κι η Ελένη ανηφορήσει την Θεμιστοκλέους προς το σπίτι του Κώστα. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανέβει όλα τα σκαλιά απέναντι από το Φλοράλ μ’αυτή τη ζέστη. Σκέφτηκε να κατέβει στον Πειραιά αλλά δεν άντεχε ούτε στη σκέψη του Ηλεκτρικού κι έτσι αποφάσισε να πάρει φράουλες και κανα καρπούζι από το μανάβικό στην Καλλιδρομίου και να πάει να τον τραβήξει λίγο από τις σημειώσεις. Περπάτησε από τα πεζοδρόμια που είχαν σκιά αλλά ο ζεστός αέρας της έκοβε την ανάσα. “Ένα ντουζάκι να κάνω” – σκέφτηκε και τάχυνε λίγο το βήμα της για να φτάσει και να πάρει αγκαλιά το κλιματιστικό. Στη γενία της Ερεσού ένας πιτσιρικάς αδύνατος σα σουβλί κοιμόταν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας. “Πρεζάκι” σκέφτηκε η Ελένη και τρόμαξε στη σκέψη ότι μπορεί κι ο Ηλίας να είχε ξεκινήσει περιπέτειες με σκληρές χημείες.

(…)

Κι η πόλη η ίδια της φάνηκε ήσυχη, μέσα στη ζέστη του μεσημεριού και στην απουσία ζωής από τους πυρακτωμένους δρόμους. Μόνο όταν έφτασε σπίτι – ο πατέρας της ακόμα στην εταιρία – και μπήκε κάτω από το κρύο νερό του ντους κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Γιατί δε μπορούσε να κλάψει. “Να κλάψω, αν κλάψω θα περάσει”. Αλλά δάκρυα δεν είχε, μόνο ένα μούδιασμα και μια ενοχή …

(…)

Η Άννα και η Ελευθερία ήταν φίλες λίγα χρόνια και η Ελένη κατάλαβε ότι είχαν μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να απλοποιούν την όποια περιπλοκότητα έδινε στο σεξ ο περισσότερος κόσμος χωρίς δεύτερη σκέψη. Και χωρίς να καταλάβει πώς, ζήλεψε αυτή την χωρίς ενοχές ελευθεριότητα. Από το δωμάτιο που κοιμόντουσαν οι Άννα και η Ελευθερία σε δυο μονά κρεββάτια βγαίναν αγουροξυπνημένοι νεαροί τα πρωινά κι η Ελένη το διασκέδασε ιδιαίτερα όταν έφτιαξε καφέ για ένα ζευγάρι που την πέτυχε στην κουζίνα όταν πατώντας στις μύτες κατευθύνθηκαν προς την εξώπορτα κι η Ελένη τους είπε το ηχηρό καλημέρα χαμογελώντας ευγενικά.

Σχόλια εμψύχωσης (όπως) πάντα ευπρόσδεκτα.

——————-
Δες την ανάρτηση με τις εξηγήσεις αν μπλέχτηκες.
Δες όλα τα αποσπάσματα από Τα Πρωινά Μετά.

Κάνε μου την τιμή στη σελίδα του Τα Πρωινά Μετά στο facebook

4 thoughts on “Απόσπασμα: 20.575 λέξεις

  1. Πήρε φόρα η Σοφία και δεν τη σταματάει κανείς :)

    Τι είναι 30.000 ψωρολέξεις που έμεναν;

  2. μάλιστα…μάλιστα, μετά τον χώρο της ψηφιακής διασκέδασης, διαβλέπω και κατάκτηση του συγγραφικού χώρου.
    ωραία γραφή, απλή και κατανοητή, σίγουρα υπάρχει ταλέντο και μέλλον.

Leave a Reply