Απόσπασμα: 50.107 λέξεις

Τελείωσα παίδες (απίστευτο μου φαίνεται)

Σα να πέσανε όλα τα πέπλα και όλα τα όρια ήταν για την Ελένη σ’εκείνο το ταξίδι στην Κρήτη. Κι έτσι όπως καθόταν στο τραπέζει του γάμου μόνη της μπορούσε να τους κοιτάει και τους τρεις και να ξέρει πως είναι κομμάτι της χωρίς να φοβάται την κρίση τους. Είχαν βγάλει σακάκια και γραβάτες, μανίκια σηκωμένα, κι είχαν αρχίσει τις παραγγελίες στην ορχήστρα, ο Γιάννης να χαμογελάει στην τραγουδίστρια που η καστανή της φράτζα έκρυβε λίγο το ένα της μάτι κι είχε φωνή βαθιά και χαμόγελο αστραφτερό.

(…)

Το φως επέστρεψε στην πλατεία στο Θραψανό απότομα κι η Ελένη πετάρισε τα μάτια της σαστισμένη. Φέρανε κι άλλη ρακή στο λυράρη κι εκείνος έσκυψε στο νεαρό και ψιθύρησε οδηγίες για την επόμενη μαντινάδα. Ο νεαρός κούνησε το κεφάλι του καταφατικά, έπιασε διαφορετικά το δοξάρι του και κοίταξε τον άντρα με το λαούτο που κούνησε κι αυτός το κεφάλι και του έκανε νόημα καθώς άλλαξε το ρυθμό. Είχε ένα παίξιμο νευρικό αλλά ζωντανό ο μικρός και μια φωνή αναπάντεχα μελωδική.

(…)

…θάλασσα.

Τελεία και παύλα.

——————-
Δες την ανάρτηση με τις εξηγήσεις αν μπλέχτηκες.
Δες όλα τα αποσπάσματα από Τα Πρωινά Μετά.

Κάνε μου την τιμή στη σελίδα του Τα Πρωινά Μετά στο facebook

9 thoughts on “Απόσπασμα: 50.107 λέξεις

  1. Συγχαρητήρια Σοφία. Ήμουνα σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις. Αν σκέφτεσαι για έκδοση στείλε μου μήνυμα. Και τώρα που πήρες μπρος ίσως θα ήταν καλό να συνεχίσεις (όχι με την ίδια ιστορία βέβαια)

  2. Congrats και απο εμενα! Παμε τωρα στον Ψυχογιο να τους πρηξουμε μπας και το διαβασουμε ποτε ολοκληρο.

Leave a Reply