Η Ευαγγελία

Η Ευαγγελία είναι ένας από τους χαρακτήρες του βιβλίου (εκτός των τεσσάρων βασικών) και λέγεται Ευαγγελία πολύ απλά επειδή ο 100ος άνθρωπος που γράφτηκε στη σελίδα του “Τα Πρωινά Μετά” στο facebook ονομάζεται Ευαγγελία (και επίσης @EvaNtouli)

Της υποσχέθηκα ένα μικρό απόσπασμα στο οποίο να εμφανίζεται η ηρωίδα. Ιδού.

Στο σινεμά είδαν το Νεκρό και πέρασαν το βράδυ μετά πίνοντας καφέ και συζητώντας με στημένη σοβαρότητα τί ήθελε να πει ο ποιητής. Ο Κώστας συζήτησε ώρα με την Ευαγγελία που χαμογελούσε απλόχερα, ένα κορίτσι με καστανόξανθα σπαστά μαλλιά και ροζ σκιά στα βλέφαρα της, οι δύο της κυνόδοντες λίγο πιο μπροστά από τα υπόλοιπα δόντια της πράγμα που σε έκανε να παρακαλάς να γελάσει για να μπορείς να κοιτάς το στόμα της.

(…)

Ο Κώστας κρατούσε την Ευαγγελία σε μία κάποια απόσταση, ήταν πιο βαρύς άλλωστε, πιο σκληρός. Εκείνη απλά χαμογελούσε το κοριτσίστικο γέλιο της και τον κοιτούσε με την επιτηδευμένη άνεση του ερωτευμένου κοριτσιού – με την απελπισία να αχνοφαίνεται πίσω από τον τρόπο που πίνει τον καφέ της, από το χαμόγελο της, από το παιχνίδι που έκανε πλέκοντας τα δάχτυλα της στις καστανόθανθες τούφες της. Είχε ένα πρόσωπο οβάλ και χλωμό, με μάτια μελί και φρύδια τοξοτά που της έδιναν ένα ύφος μόνιμης έκπληξης – ένα ‘πρόσωπο ειλικρινές’ σκεφτόταν η Ελένη – που γινόταν διάφανη απόδειξη του τί σκεφτόταν η Ευαγγελία κάθε φορά που ο Κώστας έδειχνε να αδιαφορεί.

Ελπίζω Ευαγγελία να σου αρέσει η συνωνόματη και ευχαριστώ πολύ για την ευγενική προσφορά του ονόματος σου στον αγώνα των 50.000 λέξεων.

——————-
Δες την ανάρτηση με τις εξηγήσεις αν μπλέχτηκες.
Δες όλα τα αποσπάσματα από Τα Πρωινά Μετά.

Κάνε μου την τιμή στη σελίδα του Τα Πρωινά Μετά στο facebook

4 thoughts on “Η Ευαγγελία

  1. Λογοτεχνικότατο. Θα άρεσε πολύ στον επιμελητή μου που λέει ότι δεν περιγράφω επαρκώς τα πρόσωπα. Καλή συνεχεία. Σε παρακολουθώ διακριτικά.

  2. Ευτυχώς που δεν είπες 'λογοτεχνίζον' δε θα το άντεχα. Ευχαριστώ που παρακολουθείς – σε φιλώ

Leave a Reply